Østre Bolæren

Luftfoto av Østre Bolærne (Vestfold fylkeskommune) - Klikk for stort bilde Med sin vakre natur og unike beliggenhet, er Østre Bolæren kanskje ytre Oslofjords mest attraktive destinasjon for natur, kystkultur og opplevelser. 
 
Øya Østre Bolæren innbyr til ferie og fritidsopphold, så vel som kurs og konferanse. Om du ønsker å komme alene eller i gruppe, et organisert arrangement eller utforske øya på egenhånd - Bolærne gir deg muligheten til å velge.

 

Publisert av Jan Wiggo Wiger. Sist endret 08.07.2016

Denne kystperlen byr på en rekke muligheter som overnatting, gode matopplevelser og aktiviteter. Her kombineres forsvarshistorie med kyst- og kulturliv. Om du ønsker å komme alene eller i gruppe, et organisert arrangement eller utforske øya på egenhånd - Bolærne gir deg muligheten til å velge!


På toppen er Signalstasjonen og kanonstillinger med fantastisk utsikt over Oslofjorden og Skagerak.
 

Luftfoto av Østre Bolærne

Bolærne består av Vestre, Mellom og Østre Bolæren. Navnet kan komme fra norrønt borð, 'rand, kant'. Det beskriver i så fall godt hvordan øyene ligger som en rand mot sjøområdene utenfor.

Bolærene har spor fra krig og fred, fra skipsfart, karrig landbruk og bronsealderens mytiske forestillinger om havet. Øyene rommer lang og variert historie. Det har vært bosetning fra 15 - 1600-tallet av småbrukere, fisker og loser. Øyene hørte til under Sem kongsgård, senere Jarlsberg grevskap og stamhus.

I tillegg til flott natur og unik beliggenhet, er det mulighet for mange aktiviteter på Østre Bolæren.

Gjestehavn på Østre Bolæren

Det er en flott båthavn på Østre Bolæren - med de fleste nødvendige fasiliteter.

På Østre Bolæren tilbys det møterom for kurs og konferanser (1990-anlegget og offisersmessa). I samarbeid med restauranten kan det serveres mat og drikke.

For mer info, kontakt Gulsrud booking.

E-post: are(a)gbooking.no
Telefon: 450 20 777
 

Barn i kajakk - Bolæren

Mellom Vestre – og Mellom Bolærene ligger idylliske Jensesund der besøkende kan kombinere vakker natur med kystkultur. På Vestre Bolæren er det spennende naturområder, fine badestrender og teltplass.

Bilde av Kompassrosen Østre Bolæren

For 450 år siden satt det en mann og hogg et hjul inn i granittfjellet på Østre Bolæren. Hvorfor i all verden gjorde han det?

Bilde fra Russergravplassen på Mellom Bolæren - historisk Foto:Tønsbergs Blad

Tenk deg tilbake til 1945 - Hvor forferdelige var egentlig forholdene for de sovjetiske krigsfangene på Mellom Bolæren?

Solnedgang

Det er mange som har ønsket seg et bedre transporttilbud i skjærgården.

Nå er det på plass to nye lokale aktører.

Ta kontakt her:

http://www.fjordtaxi-faerder.no/

http://www.skyssbaaten.no/

Artikkel i Øyene.

Kompasset

På Østre Bolæren finner du i sommersesongen Kompasset kafé og restaurant med uteservering ved havna.

Befalsforlegningen Østre Bolæren

Overnattingsmulighetene er mange på Østre Bolæren. Vi har flersengsrom i det nyeste Mannskapsforlegningen 1990, dobbeltrom i Befalsforlegningen, fullt utstyrte familieleiligheter eller sommerhus for selvhushold. Det er også mulig å slå opp telt på nordsiden av øya.