Bolærne og Fulehuk

Luftfoto av Østre Bolærne (Vestfold fylkeskommune) - Klikk for stort bilde På vestsiden av Oslofjorden i nordre del av Færder nasjonalpark ligger Bolærne øyene og Fulehuk fyr.

Publisert av Jan Wiggo Wiger. Sist endret 18.01.2016

Disse øyene i havgapet har unik flora, kulturminner og forsvarshistorie. Her kan du komme på dagsbesøk eller du kan overnatte.

De tre Bolærneøyene Østre-, Vestre- og Mellom og Fulehuk er nå eiet av Nøtterøy kommune og sikret for allmennheten.

Under de ulike menypunktene finner du informasjon om hvordan du kan komme deg hit, gjestehavnenes fasiliteter, overnattingstilbud, booking med mer.


Velkommen til Vestfolds perle!

Luftfoto av Østre Bolærne

Bolærne består av Vestre, Mellom og Østre Bolæren. Navnet kan komme fra norrønt borð, 'rand, kant'. Det beskriver i så fall godt hvordan øyene ligger som en rand mot sjøområdene utenfor.

Bolærene har spor fra krig og fred, fra skipsfart, karrig landbruk og bronsealderens mytiske forestillinger om havet. Øyene rommer lang og variert historie. Det har vært bosetning fra 15 - 1600-tallet av småbrukere, fisker og loser. Øyene hørte til under Sem kongsgård, senere Jarlsberg grevskap og stamhus.

Luftfoto av Østre Bolærne

Med sin vakre natur og unike beliggenhet, er Østre Bolæren kanskje ytre Oslofjords mest attraktive destinasjon for natur, kystkultur og opplevelser. 
 
Øya Østre Bolæren innbyr til ferie og fritidsopphold, så vel som kurs og konferanse. Om du ønsker å komme alene eller i gruppe, et organisert arrangement eller utforske øya på egenhånd - Bolærne gir deg muligheten til å velge.

 

I tillegg til flott natur og unik beliggenhet, er det mulighet for mange aktiviteter på Østre Bolæren.

Gjestehavn på Østre Bolæren

Det er en flott båthavn på Østre Bolæren - med de fleste nødvendige fasiliteter.

På Østre Bolæren tilbys det møterom for kurs og konferanser (1990-anlegget og offisersmessa). I samarbeid med restauranten kan det serveres mat og drikke.

For mer info, kontakt Gulsrud booking.

E-post: are(a)gbooking.no
Telefon: 450 20 777
 

Barn i kajakk - Bolæren

Mellom Vestre – og Mellom Bolærene ligger idylliske Jensesund der besøkende kan kombinere vakker natur med kystkultur. På Vestre Bolæren er det spennende naturområder, fine badestrender og teltplass.

Restaurant på Østre Bolæren


For grupper under 15 personer:

Ta kontakt med Alex Rossitto

E-post: alex.rossitto@notteroy.kommune.no
Telefon: 409 10 509


For grupper på 15 personer og over:

Ta kontakt med Gulsrud booking.
Mer informasjon finner du på Færder leirsted.

E-post: are@booking.no
Telefon: 450 20 777

  

Bilde av Kompassrosen Østre Bolæren

For 450 år siden satt det en mann og hogg et hjul inn i granittfjellet på Østre Bolæren. Hvorfor i all verden gjorde han det?

Bilde fra Russergravplassen på Mellom Bolæren - historisk Foto:Tønsbergs Blad

Tenk deg tilbake til 1945 - Hvor forferdelige var egentlig forholdene for de sovjetiske krigsfangene på Mellom Bolæren?

Færder nasjonalpark

 


Det er mange måter å ta seg ut til Nøtterøy, Tjøme samt videre ut i Færder nasjonalpark. Her har vi samlet en liten oversikt.